PESTI NAPLÓ
Hőhullám söpör végig Európán!


A kánikula közlekedésbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága. A forróság miatt gyengül az autósok koncentráció képessége, tompul a figyelme, több a koccanás, a baleset.
Elolvasom a teljes cikket »
Hideg üditttő kell, hogy legyen!


A hőség idején a munkáltatóknak hűtött védőitalt, rendszeres - óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces - pihenőidőt kell biztosítaniuk a szabadban dolgozó munkavállalók számára, lehetőleg hűvösebb, árnyékos helyen - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkavédelmi főosztálya.
Elolvasom a teljes cikket »
80 éve nyílt meg a Budaörsi reptér


A budaörsi repülőtér kör alakú fogadóépülete madártávlatból. Nyolcvan éve, 1937. június 20-án nyitották meg a repteret, amely akkor az ország egyetlen nemzetközi repülőtere volt.
Elolvasom a teljes cikket »
Nagyon süt, sőt: éget


A figyelmeztetési értéket meghaladó, 7,7-es, vagyis nagyon erős UV-B sugárzás várható - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményében. Mindenki fokozottan védekezzen a leégés ellen! Amennyiben lehetséges, napközben 11 és 15 óra között kerülni kell a napozást.
Elolvasom a teljes cikket »
Testvérvárosi ivókutat avattak Soroksáron


A nyitóképen Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Soroksár és a bolgár Tvardica 10 éves testvérvárosi kapcsolatának tiszteletére állított bolgár ivókút avatásán a soroksári Hősök terén.
Elolvasom a teljes cikket »
TOVÁBBI CIKKEK »